Volledig scherm

Staphorster superieur in Bijbeltest 2007

STAPHORST - Met de hoogstmogelijke score van een 9,5 liet Martin Stoffer uit Staphorst het grote publiek gisteravond ver achter zich, tijdens de Nationale Bijbeltest van 2007. De verraste inwoner van de kerkgemeente rolde als beste van de avond uit de bus in een live tv-uitzending van de NCRV en EO.

Presentatoren Jacobine van Geel en Bert van Leeuwen hadden het vak met deelnemers uit Staphorst voor aanvang van de quiz al bestempeld als de 'gedoodverfde winnaars'. Stoffer slaagde met vlag en wimpel en bewees de Bijbel 'van kaft tot kaft' het beste te kennen.

Het thema dit jaar was actueel: 'De vreemdeling en de Bijbel'.

In 42 vragen verdeeld over een zestal categorieën werd de kennis getest van wereldwijd het best verkochte boek. Diverse groepen namen het daarbij tegen elkaar op: de vreemdelingen, de lammen en blinden, bekende Nederlanders, Limburgers, wereldgodsdiensten en Staphorsters. De 'vreemdelingen' eindigden onderaan in de race, cabaretier Herman Finkers triomfeerde met speels gemak bij de BN'ers. Voor hem en voor de superieure Staphorster was er als prijs een kunstbijbel met platen van Rembrandt en een Nationale Bijbelquiz voor thuis. Nederland kon via internet en sms meespelen. De gelovige, mannelijke 55-plussers scoorden het hoogst met een 6,6. De vrouwen een 6,4.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement