Volledig scherm

Steunpunt Mantelzorg Zwolle biedt mantelzorgers helpende hand

ZWOLLE - Zorgen voor mensen met een handicap, chronische ziekte of beperking kan zwaar zijn. Dan is het prettig om de zorg even aan een ander over te kunnen dragen.

Steunpunt Mantelzorg Zwolle zet vrijwilligers in om mantelzorgers te ontlasten en zorgafhankelijke mensen in Zwolle de mogelijkheid te bieden om langer thuis te blijven wonen. Mantelzorgers kunnen bij Steunpunt Mantelzorg een beroep doen op vrijwillige thuiszorg, netwerkcoaches, buddyzorg, terminale zorg, steunouders en buurthulp van ZwolleDoet!.

De hulp van vrijwilligers is gratis en richt zich op onder meer gehandicapten, kinderen met een gedragsstoornis, dementerende ouderen, chronisch zieken of terminale patiënten .Kosten voor het ondernemen van een activiteit worden door de hulpvrager betaald. Een hulpvrager kan maximaal twee dagdelen per week hulp krijgen van vrijwilligers, mits er genoeg vrijwilligers beschikbaar zijn. De vrijwilligers zijn voor dit vrijwilligerswerk geselecteerd, hebben zo nodig een training gevolgd, bieden met name contact en gezelschap en verrichten geen huishoudelijk werk of verpleegkundige taken.

Mensen met interesse in een vrijwilliger kunnen zich aanmelden bij Steunpunt mantelzorg via mantelzorg@zwolledoet.nl. Vrijwilligers kunnen zich aanmelden www.informelezorgzwolle.nl/vrijwilligerworden.