Volledig scherm

Subsidieregeling voor ZP'ers en ondernemersverenigingen in Overijssel

OVERIJSSEL - Zelfstandig Professionals (ZP'ers) en ondernemersverenigingen kunnen bij de provincie Overijssel een bijdrage ontvangen om hun ondernemerschap te versterken.

Speciaal hiervoor zijn de subsidieregelingen 'Leren van elkaar kring' en 'Ondernemend Noaberschap'. Doel van deze subsidies is om samen kennis te vergaren en delen om de ondernemerskwaliteiten te ontwikkelen en vergroten.

Met het concept 'Leren van elkaar kring' kunnen ondernemers in groepen van maximaal vijf tot tien personen onder professionele begeleiding hun ondernemers kwaliteiten versterken. Dankzij deze subsidie worden de kosten voor ZP'ers voor professionele begeleiding voor 75 procent vergoed, met een maximum van 5000 euro.

Ook ondernemersverenigingen en brancheverenigingen kunnen een bijdrage ontvangen om het ondernemerschap van hun leden te versterken. Met de regeling 'Ondernemend Noaberschap' kunnen verenigingen een subsidie van maximaal 20.000 euro krijgen om samenwerking- en kennisuitwisselingsactiviteiten te organiseren die een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van aangesloten ondernemingen.

Plannen kunnen tot donderdag 1 december worden ingediend. Alle binnengekomen aanvragen worden vervolgens door een onafhankelijke adviescommissie beoordeeld op vooraf bepaalde criteria. Meer informatie over de regelingen is te vinden op www.overijssel.nl/sterkondernemerschap