Volledig scherm

Tennisvereniging en dialectband uit Genemuiden nemen deel aan crowdfundingsactie

GENEMUIDEN - Dialectband Juust en tennisvereniging 't Eerste Wittien uit Genemuiden nemen deel aan de crowdfundingsactie Aandeel in de Buurt.

Aanjager hiervan is Rabobank, dat samen met twaalf lokale banken, waaronder Rabobank IJsseldelta, opzet als proefinitiatief. Hiermee onderzoeken zij of hun maatschappelijke bijdrage te koppelen is aan crowdfunding om zo maatschappelijke projecten in de buurt te faciliteren en initiatiefnemers te steunen De actie is 1 juni gestart en loopt tot en met eind juni. Ook theatergroep The Young Ones uit Zwolle neemt deel aan de actie.

Dialectband Juust heeft een bedrag van 7500 euro nodig voor een nieuwe geluidsinstallatie. Deze installatie wordt enerzijds gebruikt voor eigen optredens, maar wordt daarnaast ook voor een geringe vergoeding uitgeleend aan organisaties en verenigingen die zelf geen dure apparatuur kunnen huren. Tennisvereniging 't Eerste Wittien spaart voor een minibaan, zodat de jeugd beter les kan krijgen en er meer gedaan kan worden voor beginnende tennissers en tennissers met een beperking. Meer informatie over de projecten is te vinden op www.aandeelindebuurt.nl.