Volledig scherm
Theatermakers Marjon Hoed en Hester Hoogendoorn staan met een caravan op de zaterdagmarkt om bezoekers te bevragen over een kloppend stadshart. © Myriam Cloosterman

Theatermakers bevragen marktbezoekers in Lelystad over voorstelling over kloppend stadshart

LELYSTAD - Bezoekers van de zaterdagmarkt in Lelystad worden op zaterdag 9 juli bevraagd door twee theatermakers voor een voorstelling over een kloppend Lelystads stadshart die op 29 en 30 oktober wordt opgevoerd.

Theatermakers Marjon Hoed en Hester Hoogendoorn, gespecialiseerd in community-art, plaatsen een caravan op de markt waar zij met marktbezoekers in gesprek gaan. Wie de caravan betreedt, wordt op een grappige manier bevraagd over de slogan 'een kloppend (stads-)hart'. Reporters van Jong-in bevragen marktbezoekers op dezelfde manier, maar zij lopen tussen de kramen. De gesprekken in de caravan worden opgenomen op camera en gebruikt als inspiratie voor de voorstelling. Het toneelstuk moet in het stadshart van Lelystad worden opgevoerd door amateurgezelschappen die zich hiervoor op dezelfde zaterdag van 16.00 tot 18.00 uur op een nog nader te bepalen locatie kunnen aanmelden. Aanmelden als acteur voor de voorstelling kan voor woensdag 6 juli bij Myriam Cloosterman, telefoonnummer 06-12143543 of via myriam@centrumamateurkunstflevoland.nl.