Volledig scherm

Thema-avond over wet- en regelgeving voor maatschappelijke organisaties in Zwolle

ZWOLLE - Voor Zwolse sportverenigingen, vrijwilligersorganisaties en andere maatschappelijke organisatie wordt maandag 20 juni een themabijeenkomst over wet- en regelgeving gehouden.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door ZwolleDoet! en SportService Zwolle. Tijdens de bijeenkomst wordt onder andere ingegaan op de zorgplicht van vrijwilligersorganisaties en de verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid van bestuursleden. Daarnaast kunnen de aanwezigen deelsessies, gericht op wet- en regelgeving in relatie tot de accommodatie en het personeel, bijwonen. Na afloop van de presentaties kunnen er vereniging-specifieke vragen gesteld worden aan deskundigen.

Vanuit de lokale overheid en andere instanties worden maatschappelijke organisaties en sportverenigingen geconfronteerd met allerlei regels op diverse gebieden. In het algemeen hebben vrijwilligersorganisaties te maken met richtlijnen en verplichtingen op het gebied van: vergunningen, belastingen, vrijwilligersvergoedingen, werkgeverschap, Buma/Stemra, SENA en Videma, warenwet, statuten en verzekeringen. De bijeenkomst is bedoeld voor bestuursleden van sportverenigingen en overige maatschappelijke organisaties en vrijwilligersorganisaties. De inloop is vanaf 19.15 uur en de thema-avond start om 19.30 uur. Omstreeks 22.00 uur komt er een einde aan de bijeenkomst. Aanmelden kan via www.zwolledoetcollege.nl. De locatie van de bijeenkomst wordt opgenomen in de bevestigingsmail.