Volledig scherm
Bas Tietema op het startpodium tijdens de Ster van Zwolle in 2015. Foto: Bert-Jan Lukje

Tietema van BMC naar An Post Chain Reaction

ZWOLLE - Bas Tietema verkast van het BMC Development Team naar het Ierse An Post Chain Reaction. De Zwolse wielrenner (21) tekent voor een seizoen.


Tietema kreeg begin oktober te horen dat BMC niet met hem verder wilde. „Dat was vrij laat in het seizoen. Ik wilde graag Olympia’s Tour rijden, maar ze hadden al een selectie gemaakt. Daarnaast gaven ze aan dat ik op zoek kon naar een andere ploeg.” Tietema liep in het begin van het seizoen een sleutelbeenbreuk op, ook kampte hij met een slijmbeursontsteking. „Ik ben redelijk tevreden over mijn seizoen, maar het had qua uitslagen beter gemoeten.”

Tietema is volgend jaar voor het laatste jaar belofte. De Zwollenaar wil daarom krijg de beloftekoersen als Parijs-Roubaix rijden. „Daar wil ik me onderscheiden. An Post komt ook uit in de profkoersen als de Tour of Britain en de Ster van Besseges. Dat is heel mooi. Qua wedstrijden kijk ik er echt naar uit.”

An Post Chain Reaction kiest voor komend seizoen voor jeugdige renners, mede daarom namen de Ieren afscheid van Jasper Bovenhuis uit Staphorst. Tietema is na Davy Gunst de tweede Nederlander bij An Post.