Volledig scherm

Topatlete komt naar Epe

EPE - Betty Hofmeijer van het Regionaal Training Centrum team SOTRA (Stichting Opleiding Topatletiek regio Apeldoorn) is dik tevreden.

Er komen zaterdag vijfenvijftig talenten naar Epe om op en rondom de atletiekbaan van Cialfo een open training mee te maken. De atleten kunnen verder kennis maken met het leven als topsporter. Daartoe zal atlete Sanne Verstegen van Rotterdam Atletiek acte de présence geven. Verstegen liep onlangs de 800 meter binnen de twee minuten, de vijf-na snelste tijd ooit door een Nederlandse gelopen. Zij zal uitleg geven wat het is om aan de top te komen en wat je er allemaal voor moet laten.

De trainingsdag is bedoeld om atleten uit Gelderland kennis te laten maken met de specialistische atletiektrainingen die SOTRA ook komend seizoen weer houdt. Hofmeijer: ,,Clubs hebben moeite om goede trainers te behouden. Het is vooral liefdewerk. Talenten net iets meer bieden is lastig. Naast een talententeam dat dagelijks op de atletiekbaan is te vinden, kunnen ook andere talenten periodiek komen trainen. Ik hoop dat ze zich na zaterdag allemaal gaan aanmelden voor die trainingen. Dan hebben we qua aantal wel een probleem maar dat lossen we op."