Volledig scherm

Topvolleybal Zwolle verlost van rode lantaarn

ZWOLLE - De mannen van Coniche/Topvolleybal Zwolle moeten drie teams in de eredivisie onder zich houden om degradatie te voorkomen. Dat wordt een enorme opgave. En daarom was de winst van donderdag tegen Arbo Rotterdam (3-1) cruciaal te noemen. De Zwollenaren hebben afstand genomen van de laatste plaats.

Het onervaren Zwolse team drijft op hartstocht en enthousiasme. Gekoppeld aan wat kwaliteit moet dat voldoende resultaat opleveren. “Het niveau gaat ook nog steeds omhoog”, zegt libero Tobias Edskes na de zwaarbevochten overwinning. Rotterdam is een van de ploegen die na de competitie onder de Zwollenaren moet staan.

Technische fout
Het niveau is niet verheffend, maar de Zwollenaren maken over de hele linie minder fouten dan de opponent. De manier waarop de sets eindigen zijn tekenend: Rotterdam maakt aan het einde van de eerste set een technische fout (28-26) en serveert verkeerd aan het einde van de tweede set (25-21). Het laatste punt van de wedstrijd is wel een Zwolse verdienste, als Jelle Hilarius de tweede zege van het seizoen in de boeken slaat.

Coniche/Topvolleybal Zwolle - Arbo 3-1 (28-26 25-21 23-25 25-18).
Stand, onderin eredivisie: SSS 9-10, Nesselande 9-10, Talentteam 8-7, Topvolleybal Zwolle 9-6, Alterno 9-5, Rotterdam 9-4.