Volledig scherm

Unie van Waterschappen en Waterschapsbank starten Waterinnovatieprijs in heel Nederland

NEDERLAND - Vernieuwende en kostenbesparende initiatieven op het gebied van water maken kans op de Waterinnovatieprijs.

De Unie van Waterschappen en de Nederlandse Waterschapsbank reiken deze prijs jaarlijks uit aan de meest innovatieve waterprojecten. Bedrijven, belangenorganisaties, kennisinstellingen, overheden en particulieren kunnen vanaf heden innovatieve waterprojecten inzenden.

De Waterinnovatieprijs beloont innovatieve projecten die toepasbaar zijn binnen de taken en verantwoordelijkheden van waterschappen. Naast de gebruikelijke categorieën Waterveiligheid, Schoon water en Voldoende water is er dit jaar ook een categorie 'Waterbewustzijn'. De winnaars in elk van de vier categorieën ontvangen een glaskunstwerk van kunstenaar Gert Bullée. De Unie van Waterschappen, de NWB Bank, de Topsector Water, STOWA en het Valorisatieprogramma Deltatechnologie & Water bieden meerdere versnellingstrajecten aan.

Op de website www.waterinnovatieprijs.nl is het tot 21 september mogelijk om projecten in te schrijven. De inzenders krijgen de kans hun project op de website te presenteren via beeld en een korte omschrijving. Een deskundige jury beoordeelt de innovaties. Op 17 november worden de winnaars bekendgemaakt tijdens een feestelijke prijsuitreiking in de Rijtuigenloods in Amersfoort.