Volledig scherm
© Foto: Marco Jansen

Unitas/Perspectief verliest belangrijk duel van KVA

HARDERWIJK - De korfballers van Unitas/Perspectief sloten de eerste helft van de veldkorfbalcompetitie af in mineur. De Harderwijkers verloren het belangrijke duel van KVA met 24-32 en wisselen stuivertje met de ploeg uit Amstelveen.

Tot overmaat van ramp won Tweemaal Zes van Nic. (17-21) waardoor Unitas onderaan de hoofdklasse A staat met één punt achterstand op KVA en vier op Tweemaal Zes. De eerste helft was er voor Unitas tot 7-5 niet zoveel aan de hand. De Harderwijkers kregen meer moeite met scoren en maakten onder de korf teveel fouten, waardoor KVA kon overnemen en van 10-10 wegliep naar 10-13. Na rust (12-15) begon Unitas opnieuw niet goed en had KVA de smaak te pakken door weg te lopen naar 16-23. Met name de broers Patrick en Dennis de Jong van KVA waren niet te houden en scoorden steeds als Unitas terug leek te komen. Het verschil werd teruggebracht naar 19-23, maar dichterbij dan vier punten kon Unitas niet komen. In de slotfase liep KVA nog uit naar 24-32 en behaalde in Harderwijk de eerste overwinning.

Hoofdklasse A: Unitas/Perspectief - KVA 24-32 (12-15). Scores Unitas/Perspectief: Thomas Jongma 5, Daphne van den Berg 5, Maike van den Berg 4, Roy van der Knaap 3, Thomas Hoekstra 3, Mark Kreikamp 2, Yvette Lubbersen 1, Mirjam Postma 1.