Volledig scherm
Vader en dochter Maalderink in het gemengd dubbelspel © Jan Houwers

Vader helpt talentvolle dochter aan twee titels

VORDEN - Amber Maalderink heeft in Vorden tijdens het Dijkman Bouw Open zowel het damesenkelspel in de categorie 4 als het gemengd dubbelspel in de categorie 3 gewonnen.

Bij het gemengd dubbel vormde zij een duo met haar vader Alwin Maalderink. Vader en dochter uit Zelhem stonden voor het eerst samen op de baan tijdens een toernooi. Voor de eindzege was de laatste wedstrijd zondagmiddag niet eens meer van belang, want door twee eerdere zeges was de eindoverwinning al een feit.

Voor de 16-jarige Amber, nummer 42 op de nationale jeugdranglijst, betekende het twee zeges na haar eerdere overwinning in het damesenkelspel. "Het was erg leuk. Het was niet makkelijk, maar ik heb goed gespeeld," aldus Amber.

Potentie
Vader Alwin ziet veel potentie bij zijn dochter. "Je ziet dat ze de top is van haar categorie. Vorige week op het Nationaal Jeugd Kampioenschap (NJK) speelde ze tegen meiden die op speciale scholen zitten en vijf uur per dag trainen. Het is al heel knap dat ze 42e op de nationale ranglijst staat. Ze kan hogerop."

Het enkelspel gaat de twee echter naar eigen zeggen beter af dan het dubbelspel. "Ik kan er echt niet zoveel van," aldus Amber. Ook haar vader gaf toe dat ze daar allebei beter in zijn. "We zijn er goed in de bal van achteruit het veld terug te brengen. Aan het net zijn we minder behendig." Voor mensen die er niet zo goed in zijn, en op het eerste toernooi samen meteen een titel pakten en alleen hun laatste wedstrijd verloren, kon het slechter.