Volledig scherm

Veteranen uit Hattem brengen bezoek aan Nederlands Artilleriemuseum

HATTEM - Het Nederlands Artilleriemuseum was vrijdag 8 juli het decor van de Hattemse Veteranendag. Twaalf veteranen uit Hattem hebben samen met burgemeester Wiggers een bezoek gebracht aan het museum op de top van De Knobbel in 't Harde.
Zaterdag 25 juni vond de Nederlandse Veteranendag plaats in Den Haag. Deze dag is een eerbetoon aan Nederlandse veteranen waarbij erkenning en waardering voor hen centraal staan. De gemeente Hattem verzorgt voor haar veteranen ieder jaar een eigen Veteranendag. Hiermee is Hattem één van de weinige gemeenten in de regio die de lokale Veteranendag zelf organiseert. Burgemeester Wiggers vindt het belangrijk om stil te staan bij de mensen die zich hebben ingezet voor vrijheid: "Het is goed om als gemeente, namens de samenleving, onze dank naar de veteranen uit te spreken en het onderlingen contact te kunnen bevorderen. De Hattemse veteranen, variërend in leeftijd van 36 tot 90 jaar, hebben deze dag samen tot een succes gemaakt. Dat maakt het waardevol."

Hattem telt ruim 65 veteranen. (Ex-)militairen, mannen en vrouwen, jong en oud, die in dienst van Nederland verspreid over de hele wereld tijdens verschillende missies hebben gediend. Zij hebben zich ingezet voor vrede, vrijheid en rechtsorde wereldwijd.