Volledig scherm
Een nieuw record voor Hedon: het Zwolse poppodium wist dit jaar al meer dan 86.000 bezoekers te verwelkomen. © Hedon

Video | Hedonair brengt muzikaal talent samen

ZWOLLE - "Probeer maar eens de essentie van het liedje waar je maanden aan hebt geschreven en gesleuteld in één minuut te stoppen voor De Wereld Draait Door", zegt Judith van der Klip.


De eerste uitzending van Hedonair gaat zondag live de lucht in via internet. Judith van der Klip van Productiehuis Hedon, die lange tijd als violiste speelde bij Blaudzun, weet hoe lastig het is als je je eigen liedje in een minuut tijd zou moeten 'pitchen'. "We merkten dat zo'n minuut echt te kort is. Maar dat hoort bij het concept van een programma als De Wereld Draait Door. Het draait daar toch om snelheid en actualiteit. Met Hedonair willen we graag weer tijd nemen voor een wat langer, diepgaander gesprek."

Talkshow
Bovendien is er genoeg te vertellen denkt de nieuwbakken televisieproducente. "Er gebeurt zoveel bij Hedon, in Zwolle en in de regio. Er is zoveel talent. Dat willen we niet alleen laten zien, maar ook blijven binden aan Zwolle en Hedon. Het leek ons leuk om dat samen te brengen in een talkshow." Deze eerste uitzending bereidde Van der Klip voor met hulp van een redactrice van Pauw. "Maar we stellen nu een productie- en redactieteam samen voor toekomstige uitzendingen. Iedere eerste zondag van de maand."

Kritisch
Zwollenaar Boudewijn Koops presenteert de talkshows. "Ik zal kritisch blijven en doorvragen, maar wel met bewondering voor de artiest en vanuit een oprechte interesse in muziek", zegt Koops. En dat moet er zondag uitkomen. In een cafésfeertje. "We bouwen hier een decor met bar en willen er een open opname van maken. Wie wil kan de opnames bijwonen, er worden kaartjes verkocht."

De internetuitzending begint om 15.15 uur op JijenOverijssel.nl

Beelden en montage door Hedon Zwolle.