Volledig scherm

Voorinschrijving Oranjeloop in Nieuwleusen geopend

NIEUWLEUSEN – De voorinschrijving voor de Oranjeloop in Nieuwleusen op 27 augustus - de zaterdag vóór de Oranjefeesten - is geopend.

Inschrijven kan via de website van loopgroep AG '85, die het evenement samen met Comité Unicef Nieuwleusen organiseert.

De Oranjeloop start om 14.00 uur met de Unicef Kidsrun, een sponsorloop voor leerlingen van de basisscholen uit Nieuwleusen. Met de enthousiaste Henk Borgmeijer als speaker zullen de kinderen in een uur zoveel mogelijk rondjes proberen te lopen op een parcours van ongeveer 400 meter. De opbrengst hiervan komt geheel ten goede aan Unicef. De kinderen hebben inmiddels een clinic hardlopen gevolgd tijdens de gymlessen en hebben de Unicef- sponsorenvelop ontvangen.

De wedstrijden beginnen om 15.15 uur met de afstanden voor de jeugd. De jeugd tot en met 12 jaar loopt de Payned Jeugdrun 1 mijl (1,6 km) en de jeugd van 13 tot en met 16 jaar loopt de Schagen Infra Jeugdrun 2 mijl (3,2 km).

Om 16.00 uur is de start van de GAP Run over 5 km. Om 17.00 uur starten de deelnemers aan de Bos Bedden Run van 10 km. Start en finish zijn aan de Bosmansweg ter hoogte van het evenemententerrein. De speaker bij de wedstrijden is Herman Weening.

Meer informatie op de website.

www.ag85.nl