Volledig scherm

VoorleesExpress Ommen op zoek naar vrijwilligers

OMMEN - De VoorleesExpres in Ommen is voor de periode van 1 september 2016 tot en met 1 mei 2017 op zoek naar enthousiaste vrijwilligers.

Bij dit project lezen vrijwilligers voor bij gezinnen met kinderen van 2 tot en met 8 jaar. Op deze manier stimuleren ze de taalontwikkeling van de kinderen en verrijken ze de leescultuur in huis. Het leesplezier staat hierbij centraal: samen lezen is leuk en gezellig. In de maand september vindt de scholing en voorbereiding plaats. Het voorlezen start in de eerste week van oktober. De VoorleesExpress is een landelijk project en wordt in Overijssel uitgevoerd door lokale bibliotheken.

Vrijwilligers van de VoorleesExpress worden gekoppeld aan een gezin. De voorlezer komt gedurende twintig weken, eenmaal per week, bij het gezin thuis. Het bezoekmoment wordt in onderling overleg afgesproken. De vrijwillige voorlezers en de deelnemende gezinnen worden begeleid door een coördinator. Samen met hen zoekt de coördinator naar manieren om het voorlezen een blijvende plek te geven in het gezin. De coördinator organiseert voorlezersbijeenkomsten en brengt, samen met de voorlezer, drie keer een bezoek aan het gezin. Belangstellenden vrijwilligers kunnen zich melden bij Ans Derksen, coördinator van de VoorleesExpress in Ommen, via voorleesexpress@bibliotheekommen.nl. Meer informatie over het project is te vinden op www.voorleesexpress.nl.