Volledig scherm
Walking Football in Westerhaar. © Bert Kamp

Walking Football geïntroduceerd in Zwolle

ZWOLLE - Voorafgaand aan de wedstrijd tussen PEC Zwolle en ADO Den Haag van afgelopen vrijdag is de eerste aanzet gegeven om Walking Football te introduceren.

Met dit initiatief willen PEC Zwolle United en WijZ ouderen in beweging brengen. Walking Football is een vorm van voetbal waarbij de spelers niet mogen rennen. Het is een prachtig alternatief voor ouderen die vanwege fysieke beperkingen niet meer mee kunnen doen aan het traditionele voetbal, maar wel graag een balletje willen trappen. Er wordt gespeeld op een veld van 40 bij 25 meter met en tegen andere voetballers en zonder keeper. Naast niet rennen, mag de bal niet boven heuphoogte komen en is het maken van slidings niet toegestaan.

In Zwolle wordt er wekelijks een training Walking Football gegeven op Sportcampus de Pelikaan. De eerste training wordt woensdag 12 oktober om 09.30 uur op de sportcampus gehouden. Deelname is geheel vrijblijvend en de eerste vier trainingen worden kosteloos aangeboden. De training staat onder begeleiding van een sportinstructeur en zowel mannen als vrouwen zijn van harte welkom. Er wordt getraind op kunstgras in een overdekte hal. Aanmelden is niet noodzakelijk.