Volledig scherm
Na een moeilijk jaar kan Mark Bunting weer lachen. Hij komt in Luttenberg aan de start met Eurohill’s Calgary. © Ronny te Wechel

Warnsvelder Brunting nooit meer eenzaam na overwinning

LUTTENBERG - Hij had een moeilijke start in Nederland en heeft een lastig jaar achter de rug. Maar Mark Bunting start morgen in de GP van Jumping Indoor Luttenberg.

Terwijl hij zijn schimmel Eurohill’s Calgary een wasbeurt geeft, haalt Bunting herinneringen op aan zijn eerste internationale toernooi, Drachten 2012. ,,Ik kwam over de finish, maar had niemand om de zege mee te vieren. Ik voelde mij eenzaam. Van de nummer twee kende iedereen de naam, van mij niet. Dat vond ik ontzettend moeilijk. Alsof ik spoken zag.”

Platteland
Bunting, die zaterdag de GP in Luttenberg rijdt, besloot vier jaar terug het platteland van Birmingham achter zich te laten voor Warnsveld. ,,En ik heb al heel wat meer mensen leren kennen.”

Wereldranglijst
Door een schouderbreuk begin dit jaar is hij ver afgegleden op de wereldranglijst. „Ik moet weer opnieuw beginnen, heb veel punten verloren op de ranking omdat ik niet kon rijden. Mijn halve stal heb ik toen verkocht, waarbij ik mijn toppaarden heb kunnen behouden.”