Volledig scherm
Mark Wassink in actie. Archieffoto. © Jan Houwers

Wassink zakt naar twee, Lenselink behoudt de leiding

HELLENDOORN - Motorcoureur Mark Wassink heeft zijn leiding in de E3 klasse in het Open Nederlands Kampioenschap (ONK) enduro moeten afstaan aan Lucas Dolfing.

Op de streep in Hellendoorn, waar de zesde wedstrijd van het seizoen werd afgewerkt zaterdag, was het verschil tussen de Dolfing en de man uit Laren slechts twee tellen. Het verschil in punten is twee in het voordeel van Dolfing. Met nog twee wedstrijden te gaan belooft dat dus een zinderende ontknoping over een maand in de afsluitende kampioensrit in Holten.

Bas Klein Haneveld uit Harfsen staat in het E3 klassement op de derde plaats, maar het verschil met Wassink is al zeventien punten. Hij lijkt zich te moeten concentreren op de derde plaats, waar hij in gevecht is met Kay Hulshof. Zijn voorsprong van veertien punten lijkt een veilige marge, maar daarmee is ook de strijd om de laatste plek op het podium nog niet gestreden.

Lenselink
Peter Lenselink uit Eefde behield in de veteranenklasse wel de leiding in het klassement, al werd hij in Hellendoorn tweede achter zijn grootste concurrent Alex van den Broek. In het klassement is het verschil tussen de twee acht punten. Daarmee kan Lenselink, die afgelopen jaar ook tweede werd in het ONK, zijn koppositie nog verspelen met twee wedstrijden te gaan.

Lenselink werd in de laatste drie wedstrijden van dit seizoen tweede, die allemaal gewonnen werden door Van den Broek. Lenselink won daarentegen de eerste drie wedstrijden van het seizoen. Lenselink (45), heeft toegezegd volgend jaar weer aan het kampioenschap te zullen deelnemen.