Volledig scherm

Waterschap Drents Overijsselse Delta verhuist naar duurzaam pand in Zwolle

ZWOLLE - Het Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) gaat verhuizen.

Vanaf maandag 4 juli werken de medewerkers vanuit het nieuwe hoofdkantoor aan de Dr. van Deenweg 186 in Zwolle. Het pand bestond al geruime tijd, maar was nog niet eerder gebruikt. Het inpassen van de duurzaamheidskansen was hierbij dan ook een extra uitdaging.

Het nieuwe pand beschikt over een Ionair-systeem om het binnenklimaat zo aangenaam mogelijk te maken. Dit systeem zorgt ervoor dat de binnenlucht tot op de kleinste deeltjes wordt gezuiverd. Daarnaast is overal in het pand LED-verlichting aangebracht, wordt de serverruimte gekoeld met buitenlucht en is er een speciaal cradle-to-cradle tapijt waarin drinkwaterkalk is verwerkt. Ook buiten de muren is er aandacht voor duurzaamheid. Zo zijn er laadpalen voor elektrische auto's en fietsen en is de parkeerplaats zo aangelegd dat regenwater infiltreert en/of makkelijk afvoert. Verder levert het waterschap door flexwerken een grote bijdrage aan duurzaamheid. Zo is er 30 procent minder oppervlak nodig en 25 procent minder energie.

Met de verhuizing van maandag 4 juli zijn de huidige kantoren aan de Dr. van Thienenweg 1 in Zwolle en aan Blankenstein 540 en Zomerdijk 8 in Meppel definitief gesloten. Het waterschap houdt zaterdag 17 september een open dag voor belangstellenden.