Volledig scherm
De Britse Warnsvelder Mark Bunting won vorig jaar het zilver in Luttenberg. © Gerard Vrakking

Wedstrijd om Grote Prijs hoogtepunt van Jumping Indoor Luttenberg

LUTTENBERG - Vanaf dinsdag 15 november tot en met zaterdag 19 november is Manege de Luttenberg aan de Looweg te Luttenberg het domein van springruiters en –amazones. De combinaties van alle klassen, van BB t/m ZZ, zullen aan de start verschijnen. De zaterdag is gereserveerd voor de nationale rubrieken. De organisatie van dit concours hippique is in handen van Paardensportvereniging de Heuvelruiters.

Met de internationale parcoursbouwer Jos Brinkman denkt de vereniging een faire bouwer voor alle klassen aangetrokken te hebben. Dinsdag wordt het startsein gegeven voor de L, M, Z en ZZ. Woensdag is de mogelijkheid een oefenparcours (BB), een B-rijstijlwedstrijd direct op stijl en een klassiek L met ingebouwde barrage te springen. Extra is dat op donderdag de klassen L en M een kwalificatiewedstrijd voor de Louis Venhorst Fourage Trophy is. Deze bekerwedstrijd wordt eind november georganiseerd tijdens Jumping Achterhoek te Lichtenvoorde.
Op zaterdag worden nationale 1.35 - en 1.40 m-parcoursen gesprongen. Evenals vorig jaar hebben veel bekende nationale en internationale ruiters en amazones zich ingeschreven. Het hoogtepunt is de finale om de Grote Prijs.