Volledig scherm
archieffoto © Thinkstock

Wijhe en Voorwaarts door in bekertoernooi, LHC redt het niet

WIJHE – In de eerste ronde van het bekertoernooi overtuigden de handbalsters van Wijhe met een 30-25 zege op Kwiek 2. Een mooie revanche voor de ploeg die in de competitie nog verloor van de Raalter reserves. “We speelden ze de eerste helft compleet van de mat,” had trainer Egon Floors genoten. “Onze dekking stond enorm goed. Kwiek kwam er niet doorheen.”

Het eveneens in de tweede divisie uitkomende Voorwaarts had in Zevenaar geen kind aan OBW. De laagvlieger uit de hoofdklasse werd met 17-41 volledig overklast. “Het is geen moment een wedstrijd geweest,” aldus trainster Helma Meijerman. “We hebben veel uit kunnen proberen en er een lekkere training van gemaakt.”


Voor hoofdklasser LHC is het bekertoernooi over. De selectie van Laurens Beld moest met 17-29 zijn meerdere erkennen in het Arnhemse AES. “Gezien het spel van beide kanten is de uitslag wat geflatteerd,” vond coach Laurens Beld. “We waren niet veel minder, maar in de tweede helft overliepen ze ons. Geen schande tegen een ploeg uit de tweede divisie.”