Volledig scherm

Willemsen lobbyt alweer voor volgend seizoen

ROGGENBURG/LOCHEM - Daniël Willemsen is aan het lobbyen voor volgend seizoen. De tienvoudig wereldkampioen twijfelde of hij door wilde gaan, maar na de voorlaatste wereldbekerwedstrijd van het seizoen in het Zwiterse Roggenburg klonken er uit de mond van Lochemer Daniël Willemsen ineens veel positievere geluiden. “En misschien heb ik over twee weken bij de laatste wedstrijd in Duitsland wel nieuws..,” maakte de Lochemer het op geheel eigen wijze spannend.

Willemsen heeft nog wat sponsorbudget nodig en een bakkenist waar hij mee rond kan komen. Of hij doorgaat met zijn vaste, maar nu geblesseerde bakkenist Peter Beunk is nog de vraag, waarover Willemsen geen duidelijkheid wilde verschaffen. “Die jongens moeten ook willen en er tijd voor willen maken. Komende week ga ik er weer mee bezig.”

De rondetijden op zondag en de gewonnen kwalificatiewedstrijd op zaterdag waren de redenen voor vrolijkheid. "Ik kan zeker nog meekomen, alleen ben ik nog steeds fysiek wat minder door mijn kaakbreuk dit seizoen. De narcose zit nog steeds in mijn lijf."

Over zijn invalbakkenist Nicolas Musset was Willemsen lovend. “Hij is één van de besten die er op dit moment is. Met zijn rijder was hij een geoliede machine en bij de start de nummer zes in de wereldbekerstand. Hij geeft mij ook aan waar ik moet rijden tijdens de wedstrijd. Dat werkt heel erg prettig.” Musset kon invallen bij Willemsen omdat diens partner ook in de lappenmand terecht kwam. Tijdens de laatste wedstrijd over twee weken in het Duitse Rudersberg is Musset ook nog de partner van Willemsen.

Willemsen mocht van poleposition vertrekken in de wedstrijd, alleen leverde dat niet op waarop hij gehoopt had. Een slechte start, zoals in voorgaande wedstrijden vaak het probleem, zorgden ervoor dat Willemsen vanuit het achterveld moest terugkomen. Dat leverde een vijfde en een negende plaats op. "Als we een betere start had gehad hadden we voor in kunnen meedoen." De wereldtitel lijkt naar het Belgisch-Nederlandse duo Hendrickx-Van den Bogaart te gaan.