Volledig scherm

Windesheim houdt gratis festival in binnenstad van ZwolleZWOLLE - Hogeschool Windesheim bestaat 30 jaar en viert dit zaterdag 10 december met een groot festival voor alle Zwollenaren en bezoekers van Zwolle.

De kern van het festival bestaat uit bijdrages van studenten, docenten en onderzoekers van Windesheim in de vorm van workshops en activiteiten, waarbij inhoud en vermaak worden gecombineerd. Daarnaast staan er diverse andere activiteiten op het programma. Zo is er een voorstelling van Marc de Hond, een lezing van Kader Abdollah en zijn er optredens van Muppetstuff, Rico & Freez, Aïrto en Karsu. Ook is er een kerstmarkt met duurzame producten en zijn er goede doelen aanwezig.

De workshops en activiteiten staan in het teken van het thema 'A perfect world?!'. Studenten van Windesheim, Cibap en Landstede hebben nagedacht over Zwolle als 'Perfect City' en presenteren op het Windesheimfestival hun ideeën, waaronder een duurzame loopbrug van het station naar het centrum. Duurzaamheid staat tijdens het festival voorop. Het festival vindt van 12.00 tot 18.00 uur plaats in en rondom de Grote Kerk in Zwolle en is gratis toegankelijk.