Volledig scherm
Archieffoto: Zeewoldenaar Bart Schopman (21) probeert de bal van de stick van Marc Holstege van De Mezen te plukken. © Maarten van de Biezen

Zeewolde doorbreekt vicieuze cirkel

ZEEWOLDE - In een stormachtige Flevopolder hebben de hockeysters van Zeewolde een reeks mindere wedstrijden doorbroken met een 1-3 winst in Dronten op Flevoland.ten voor tijd de winnende.

Toch zag het er de eerste helft weer somber uit voor de Zeewoldensen, die 1-0 achter kwamen na een eigen doelpunt van Amber Dinkelberg.

Goudhaantje Meinke Bout
Na een kwartier in de tweede helft maakte Charlotte Duinker de verlossende gelijkmaker. Zeewolde ging vervolgens beter combineren en Meinke Bout maakte er nog twee.

De mannen van Zeewolde konden het kwaliteitsverschil voor rust niet tot uiting brengen tegen Vianen en stonden halverwege 1-1 gelijk door een treffer van Sem van der Meer. Na rust nam Zeewolde afstand door doelpunten van Jurre Dollekamp, opnieuw Van der Meer en een strafbal van Pim Vercauteren.

De Mezen
De Mezen speelde zwak tegen Hoevelaken maar de koploper ontsnapte met 3-2 winst. Bram Reitsma repareerde een 0-1 achterstand en maakte na rust ook 2-1. Toen Hoevelaken gelijk kwam, scoorde Robert Tjiook tien minuten voor tijd de winnende.