Volledig scherm

Zeewolde met moeite langs Flevoland

ZEEWOLDE - Zeewolde won op de valreep door een treffer van de achttienjarige Jelmer Smit met 5-4 van Flevoland. De Zeewoldenaren hadden veel meer kansen dan het team uit Dronten, maar kwamen voor rust toch met 0-1 en 1-2 achter. De 3-2 voorsprong die door toedoen van Jacques Gathier werd verkregen, werd ook binnen drie minuten weer verspeeld: 3-4. Twee minuten voor tijd zorgde eerstejaars Smit voor opluchting.

De Mezen had minder moeite en won in Utrecht met 2-4 van Zwaluwen. Ook die uitslag gaf de verhoudingen niet goed weer, want de Harderwijkers waren veel sterker. Ditmaal was de start wel goed en Bram Reitsma zorgde binnen 23 seconden voor 0-1. Jasper Foppen verdubbelde de score en maakte na rust ook 1-3 uit een strafcorner. Dirk Schaftenaar bepaalde de eindstand op 2-4.

De vrouwen van Zeewolde verloren voor de derde keer in vier wedstrijden. Charlotte Duinker zorgde voor een voorsprong na een schot van Maxime van der Vliet. Woerden kwam voor rust gelijk. De tweede helft scoorde Woerden nog een keer en trof Van der Vliet nog de paal voor Zeewolde.

Hockey
Mannen Derde klasse E:

Zwaluwen - De Mezen 2-4 (1-2). Doelpunten De Mezen: Jasper Foppen 2, Bram Reitsma 1, Dirk Schaftenaar 1.
Zeewolde - Flevoland 5-4 (1-2). Doelpunten Zeewolde: Jacques Gathier 2, Sem van der Meer 2, Jelmer Smit 1.

Vrouwen Derde klasse D:
Zeewolde - Woerden 1-2 (1-1). Doelpunt Zeewolde: Charlotte Duinker 1.