Volledig scherm

Zet kinderen met zorg in de familie in Hattem in het zonnetje

HATTEM - Kinderen van 4 tot en met 6 jaar in Hattem die opgroeien met een lichamelijke of psychische ziekte, een handicap of een ernstige verslaving in het gezin, kunnen in het zonnetje gezet worden.

Het kan hier bijvoorbeeld gaan om een zieke vader of moeder, maar ook een broer of zus of een ander familielid zoals een opa of oma. Deze kinderen worden ook wel jonge mantelzorgers genoemd. Voor deze kinderen is het belangrijk dat zij ter ontspanning leuke dingen doen en dat zij kunnen praten over hun zorgen.

Speciaal voor deze kinderen organiseren de Steunpunten Mantelzorg van onder andere de gemeente Heerde en Hattem fundagen voor kinderen. De eerste fundag vindt zaterdag 10 september plaats bij boerderij Buitengewoon in Epe en is voor kinderen van 4 tot en met 6 jaar. Er is een leuk programma voor de kinderen samengesteld. De dag is van 10.15 tot 13.00 uur en er is voldoende begeleiding. Kinderen van 4 tot en met 6 jaar uit de gemeente Hattem die deel willen nemen, moeten voor maandag 5 september aangemeld worden. Dit kan bij Stichting Welzijn Hattem via info@swhattem.nl of 038-4432881. Er is plek voor maximaal veertig kinderen. Deelname is gratis.