Volledig scherm

Zwembad Hattemat toneel jaarlijkse schoolzwemwedstrijden

GRAMSBERGEN - Voor ruim 200 leerlingen klinkt woensdagochtend 13 juli het startschot van de traditionele schoolzwemwedstrijden in zwembad Hattemat in Gramsbergen.

Vanaf 09.30 uur strijden de deelnemers om de diverse groepsprijzen. Alle kinderen zwemmen 2 afstanden. Gestart wordt met de 25 meter vrije slag en vervolgens staat de 50 meter schoolslag op het programma. De deelnemers komen uit de groepen 6, 7 en 8 van De Sprengel, De Akker, Prinses Irene en Den Velde: de vier basisscholen uit de voormalige gemeente Gramsbergen.

Van alle tijden wordt ook een totaalklassement opgemaakt zodat na afloop de wisselbeker kan worden uitgereikt aan de snelste jongen en het
snelste meisje onder alle deelnemers. Marit van Dalen en Roy Rijstenberg zijn in het bezit van de wisselbekers en aangezien beiden weer tot de deelnemers behoren kunnen zijn hun titels prolongeren.

De zwemmorgen in zwembad Hattemat wordt afgesloten met een estafette tussen de vier scholen waarbij de snelste zwemmers uit de groepen 6, 7 en 8 hun school mogen vertegenwoordigen. Rond de klok van half twaalf worden de diverse prijzen uitgereikt.