Volledig scherm

Zwemvangnet in Zwolle maakt zwemlessen mogelijk voor alle kinderen

ZWOLLE - Het is belangrijk dat kinderen goed kunnen zwemmen. Niet alleen voor hun eigen veiligheid, maar ook om te kunnen spelen en sporten.

Om ervoor te zorgen dat alle kinderen in Zwolle goed leren zwemmen, is de gemeente Zwolle het zwemvangnet gestart. Zo kunnen ook kinderen van ouders met een laag inkomen zwemles volgen. Het zwemvangnet is een regeling van de gemeente, waardoor kinderen van 7 tot en met 12 jaar gratis hun zwemdiploma A en/of B kunnen halen. Hun ouders moeten dan wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. De zwemlessen worden gegeven in het zwembad van 'On Campus' bij hogeschool Windesheim in Zwolle.

Het zwemvangnet is voor ouders met een laag inkomen, een klein pensioen of een uitkering. Dat hoeft niet per se een minimuminkomen te zijn. Ouders kunnen het zwemvangnet aanvragen wanneer hun inkomen niet hoger is dan 110 procent van de bijstandsnorm. Daarnaast mag de betreffende zoon of dochter nog geen zwemdiploma A, B of een soortgelijk diploma hebben. Het aanvraagformulier voor het zwemvangnet is te vinden op www.sportservicezwolle.nl.