Volledig scherm

Zwolle krijgt grootste levende kerststal van Nederland

ZWOLLE - Het Kerstevent Zwolle 2016 plaatst zaterdag 17 december de grootste levende kerststal van Nederland op het Grote Kerkplein in de Zwolse binnenstad.

Het Kerstevent vindt voor de eerste keer plaats en wordt georganiseerd door christenen uit de verschillende kerken in Zwolle. Doel is de diepere boodschap van kerst over de geboorte van Gods zoon te vertellen en te laten zien. In stallen met stro zullen lama's, schapen en kamelen deze dag grazen op het Grote Kerkplein. De kerststal vormt samen met de Grote Kerk de centrale locatie van het evenement vol kerstverhalen voor jong en oud. Ook zijn er activiteiten op diverse locaties in de binnenstad, zoals het Gasthuisplein en Achter de Broeren.

De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de organisatie van het event dat ruim 500 vrijwilligers gaat tellen. Zo zullen studenten zich samen met het Leger des Heils inzetten voor ouderen die in de Grote Kerk een programma krijgen aangeboden. Verder zullen er in de straten de gehele dag optredens zijn van diverse koren. Om 16.00 uur begint om het Grote Kerkplein het slotevenement.