Volledig scherm
Michelle Fillet in het shirt van Kampong. Foto: Proshots/Peter Verheijen

Zwolse hockeyster Fillet scheurt kruisband

SANTIAGO/ZWOLLE – Het WK O21 is na een wedstrijd al afgelopen voor Michelle Fillet. De Zwolse hockeyster van Kampong heeft haar voorste kruisband afgescheurd.

Fillet (19) raakte donderdag geblesseerd in de openingswedstrijd van het toernooi tegen Zuid-Korea (10-2). Onderzoek wees een dag later uit dat de kruisband was afgescheurd. “In mijn achterhoofd had ik er al rekening mee gehouden, ik heb nog nooit in mijn leven zo’n pijn gehad”, zei Fillet tegen hockey.nl. “Ik heb nog nooit iets aan mijn knie gehad, maar ik voelde wel iets klappen. Toen ik de video terugzag, wist ik wel dat het niet goed was.”

De aanvalster keert op korte termijn terug naar Nederland. Samen met haar familie, die ook naar Chili was afgereisd voor het WK. Fillet realiseert zich nog nauwelijks dat zij een jaar aan de kant zal staan. “Als de operatie plaats gaat vinden, komt het waarschijnlijk meer binnen dan nu.”

Oranje O21 staat na twee duels zonder puntverlies op de eerste plaats. Het team, waarin Maxime Kerstholt (Laren) de tweede Zwolse speelster is, versloeg de Verenigde Staten in de nacht van vrijdag op zaterdag: 5-1.