Dossier

PEC op trainings­kamp in SpanjePijlen»

 1. PEC Zwolle bespaart 2,5 ton met korten op salarissen: Geen scheve gezichten en transferuitgaven misplaatst
  PREMIUM
  SOCIAAL AKKOORD

  PEC Zwolle bespaart 2,5 ton met korten op salarissen: Geen scheve gezichten en transfer­uit­ga­ven misplaatst

  Met de tijdelijk verlaagde salarissen van selectie, staf en kantoorpersoneel bespaart PEC Zwolle tot 2021 zo'n 2,5 ton. Technisch manager Mike Willems noemt het unanieme akkoord ‘heel waardevol’, terwijl spelmaker Pelle Clement de geste en het niet betalen van transfersommen als logisch ziet. ,,Het is niet de bedoeling dat we hiermee de komst van concurrenten financieren.”
 1. Gestopte Etiënne Reijnen: ‘Nog een tweede jaar zo strugglen, dat ga ik mijzelf en PEC Zwolle niet aandoen’
  PREMIUM

  Gestopte Etiënne Reijnen: ‘Nog een tweede jaar zo strugglen, dat ga ik mijzelf en PEC Zwolle niet aandoen’

  Twee dagen goed trainen en week in week uit tevergeefs hoop hebben op een gezonde enkel. Zwollenaar Etiënne Reijnen beëindigde die worsteling door woensdagmiddag een punt te zetten achter een loopbaan van vijftien jaar. ,,Ik kan wel gaan lopen zeuren, maar je moet ook kunnen relativeren. Ik ben niet droevig. Ik ben hartstikke blij met de carrière die ik gehad heb.”
 1. Feesten in badjas en eredivisie-einde met PEC in Emmen: de carrière van Etiënne Reijnen in beeld
  foto's

  Feesten in badjas en eredivisie-ein­de met PEC in Emmen: de carrière van Etiënne Reijnen in beeld

  De spelerscarrière van Etiënne Reijnen is voorbij. De verdediger groeide op in Zwolle, zag de eredivisie vanuit de ogen van meerdere clubs, won de KNVB-beker, beleefde een mooi buitenlands avontuur en keerde afgelopen zomer terug bij PEC. Nu is aan die periode een einde gekomen. Aan de hand van een paar foto’s, die lang niet een volledig beeld geven van zijn loopbaan, kijken we terug op zijn vijftien jaar profvoetbal.