Mustafa Saymak (midden), maker van de 1-0 tegen SC Cambuur: ,,Je komt als PEC zijnde niet vaak in aanmerking om tegen een topclub te spelen."
Volledig scherm
PREMIUM
Mustafa Saymak (midden), maker van de 1-0 tegen SC Cambuur: ,,Je komt als PEC zijnde niet vaak in aanmerking om tegen een topclub te spelen." © Pro Shots / Niels Boersema

5000 kilometer vliegen voor 1 oefenpotje: dit is de reden dat PEC Zwolle het tóch doet

Naar Turkije vliegen, daar een oefenduel met Fenerbahçe afwerken en dan zo snel mogelijk weer terug naar Nederland. 5000 kilometer in totaal. En dat in amper twee dagen tijd. Gekkenwerk of juist ‘een schitterende ervaring’? PEC Zwolle gaat het avontuur aan en wacht een heus Europees weekje, op kosten van de tegenstander. ,,Zo’n wedstrijd speel je misschien één keer in je leven.”

3 reacties

 • Robbert Scholten

  2 jaar geleden
  Fantastisch dat ze dat gedaan hebben,en te bedenken dat er azijnpissers zijn die dat weer negatief bejegenen,ik vind het klasse en ook nog betaald door de tegenstander, hartstikke goed
 • G. Van der Meij

  2 jaar geleden
  Wat een schande voor een oefenpotje! Niet gedacht aan de CO2 uitstoot zeker en aan de covid risico's in een vliegtuig! 10-0 tegen PEC voor mij!
 • jos zoet

  2 jaar geleden
  Oefenen in het uitstoten van CO2..! Wat een onzin!