Volledig scherm
Bram van Polen nadert een rentree in de eredivisie nu de aanvoerder van PEC Zwolle (kort) zal opdraven in het oefenduel met FC Köln donderdagmiddag. © BSR Agency

Aanvoerder Bram van Polen gaat in Köln comeback maken voor PEC Zwolle

Bram van Polen staat voor zijn rentree bij PEC Zwolle. De captain gaat in het oefenduel met FC Köln naar alle waarschijnlijkheid zijn eerste minuten in ruim vier maanden maken.

Een schouderblessure hield Van Polen (34) sinds de voorbereiding aan de kant. De verdediger nam het kwetsuur mee uit het voorbije seizoen en maakte in de zomer nog wel zijn opwachting in Wijthmen en in oefenduels met Hattem en Emmen. 

Daarop ging het opnieuw mis en liet Van Polen zich opereren aan het gewricht. De routinier hield aanvankelijk rekening met een rentree na de winterstop, maar lijkt door een zeer voorspoedig herstel dit jaar nog de nodige minuten te maken voor het tobbende PEC.

Van Duinen

De eredivisionist oefent donderdag (14.00 uur) tegen FC Köln. Waar Van Polen zijn eerste minuten zal maken tegen de Bundesligaclub van voormalig PEC-speler Kingsley Ehizibue (foto, links), gaat dat nog niet op voor Mike van Duinen. 

De 28-jarige aanvaller is vrijwel volledig hersteld van een gebroken voet maar reist nog niet mee naar Duitsland. De kans is groot dat hij dinsdag, als de reserves aantreden tegen Jong NEC, zijn comeback zal maken na eveneens ruim vier maanden afwezigheid.

  1. Keeperstrainer Diederik Boer in Stiften: ‘Elftal coachen? Ik hoef de zeurende kinderen en ouders er niet bij’
    VIDEO

    Keepers­trai­ner Diederik Boer in Stiften: ‘Elftal coachen? Ik hoef de zeurende kinderen en ouders er niet bij’

    Als het aan Diederik Boer (39) ligt, wordt hij op den duur de keeperstrainer van PEC. Dat stelt het clubicoon in Stiften. In de videorubriek van de Stentor gaat de oud-doelman in op zijn nieuwe functie, de aanhoudende sportieve malaise in Zwolle en zijn vrije rol bij Flevo Boys 4. ,,Ik heb ze 20 jaar om mijn oren zien vliegen. Dat mag nu wel eens andersom zijn.”