Volledig scherm
PEC Zwolle-speelster Abby Holmes, hier op de foto met Arjan Jansen (directeur Regio Zwolle United), keert na een jaar terug naar Engeland. © PEC Zwolle Vrouwen Facebook

Abby Holmes en Suzanne Giesen verlaten PEC Zwolle Vrouwen

Abby Holmes keert PEC Vrouwen na één seizoen de rug toe. Ook Suzanne Giesen, Pascalle Tang, Nadja Olthuis en Joos van Os hebben hun laatste wedstrijd voor de Zwolse eredivisionist gespeeld.

Het vertrek van het kwintet komt niet helemaal onverwachts. Holmes ging vorig jaar het avontuur aan in Nederland om in principe na een jaar terug te keren naar Engeland, waar ze als docente weer voor de klas wil staan. De rechtsback speelde 19 wedstrijden voor PEC, waarin ze vier keer trefzeker was.

Giesen maakt een nog veel verdere reis. De 24-jarige verdedigster gaat aan de andere kant van de wereld de uitdaging aan bij Wellington United in Nieuw-Zeeland, waar ze voor één jaar hebben getekend. 

Ook speelsters Tang (25), Van Os (21) en Olthuis (32) keren komend seizoen niet terug in het shirt van PEC Zwolle. Tang en Van Os zetten, mede door blessures, in op een maatschappelijke carrière. Doelvrouw Olthuis stopt met keepen.

PEC Zwolle, dat op een keurige derde of vierde plek zal eindigen, hoopt smaakmakers Esmee de Graaf en Babiche Roof langer te binden en werkt daarnaast aan de komst van meerdere speelsters voor het nieuwe eredivisieseizoen.