Volledig scherm
Groningen speler Tom van Weert (m) scoort de 0-2, PEC Zwolle keeper Mickey van der Hart (l) en PEC Zwolle speler Ted van de Pavert (r) zijn kansloos © Pro Shots / Erik Pasman

Afstraffing voor PEC Zwolle in eigen huis

ZWOLLE – Het is een avond vol prachtige doelpunten. Maar wel in het netje van PEC Zwolle, dat een forse nederlaag lijdt tegen FC Groningen (0-4).

Op basis van de tweede helft zijn de bezoekers uit het hoge noorden de terechte winnaar, al is 0-4 geflatteerd. Want voor de pauze doet PEC Zwolle niets onder. Het is alleen FC Groningen dat wel effectief is. Via Simon Tibbling (al na een minuut en een fout van PEC-keeper Mickey van der Hart) en Tom van Weert is het 0-2 bij rust. De goal van Van Weert had niet geteld mogen worden; de spits scoorde vanuit buitenspelpositie.

Na rust was het verschil groter. Niet dat FC Groningen domineerde, maar de ploeg van Ernest Faber gaf achterin weinig weg en kreeg zelf de nodige mogelijkheden om te scoren. En die werden benut, op fraaie wijze door Albert Rusnak en Mimoun Mahi. ,,Een vervelende avond’’, oordeelde PEC-middenvelder Wout Brama. ,,Met 4-0 verliezen in eigen stadion doet pijn.’’

PEC Zwolle-FC Groningen 0-4 (0-2). 1. Simon Tibbling 0-1, 39. Tom van Weert 0-2, 77. Albert Rusnak 0-3, 86. Mimoun Mahi 0-4.

PEC Zwolle: Van der Hart, Van Polen, Marcellis, Van de Pavert, Verdonk (65. Warmerdam); Holla, Brama; Ehizibue (65. Achahbar), Saymak, Menig (78. Karagounis), Brock-Madsen.

PEC Zwolle
Van der Hart
Van Polen
Marcellis
Van de Pavert
Verdonk
Holla
Brama
Thomas
Saymak
Menig
Brock-Madsen.

FC Groningen
Padt
Hateboer
Larsen
Reijnen
Van Nieff
Tibbling
Bacuna
Jenssen
Rusnák
Van Weert
Mahi

Scheidsrechter: Van Boekel.

Tweets by DennisArentsen

Tweets over #peczwolle

Appgebruikers kunnen hier klikken voor de tweets.

Volledig scherm
(L-R) PEC Zwolle speler Queensy Menig, FC Groningen speler Hans Hateboer. © Pro Shots / Ronald Bonestroo