Volledig scherm
Zian Flemming wordt naar alle waarschijnlijkheid de eerste aanwinst van PEC Zwolle voor het nieuwe seizoen. © ProShots

Ajax-middenvelder Zian Flemming op weg naar PEC Zwolle

Zian Flemming staat op het punt een meerjarig contract te tekenen bij PEC Zwolle. De 19-jarige aanvallende middenvelder wordt overgenomen van Ajax.

Flemming kwam dit seizoen in 25 competitieduels tot 6 doelpunten voor Jong Ajax, met wie de schaduwspits, die ook als aanvaller uit de voeten kan, zich vorige week tot kampioen van de Jupiler League kroonde. Mogelijk wordt Flemming, die bij Ajax in het bezit is van een doorlopend contract tot medio 2019, deze week nog gepresenteerd in Zwolle.

Hamer

Naast de transfer van Flemming werkt PEC nog aan de komst van Excelsior-spits Mike van Duinen en Gustavo Hamer, die door Feyenoord wordt verhuurd aan FC Dordrecht. 

  1. Stiften keert met Dennis Hulshoff terug naar zijn jeugd: ‘KNVB-beker met Twente was mooi, net als de wisselbeker van Go Ahead’

    Stiften keert met Dennis Hulshoff terug naar zijn jeugd: ‘KNVB-be­ker met Twente was mooi, net als de wisselbe­ker van Go Ahead’

    Hij stuurde Ronald Waterreus de verkeerde hoek in en stond even later met de KNVB-beker onder de arm te juichen voor het uitzinnige Twentse vak. Dennis Hulshoff denkt met een brede lach terug aan 2001, het jaar van zijn ultieme hoogtepunt als voetballer. Alhoewel… ,,Dat ik door de supporters van Go Ahead werd uitgeroepen tot beste speler was misschien nog wel mooier. Die wisselbeker van Go Ahead heb ik nooit meer terug gegeven’’, bekent de 49-jarige Hulshoff in Stiften, de videorubriek van De Stentor.