Volledig scherm
Zian Flemming wordt naar alle waarschijnlijkheid de eerste aanwinst van PEC Zwolle voor het nieuwe seizoen. © ProShots

Ajax-middenvelder Zian Flemming op weg naar PEC Zwolle

Zian Flemming staat op het punt een meerjarig contract te tekenen bij PEC Zwolle. De 19-jarige aanvallende middenvelder wordt overgenomen van Ajax.

Flemming kwam dit seizoen in 25 competitieduels tot 6 doelpunten voor Jong Ajax, met wie de schaduwspits, die ook als aanvaller uit de voeten kan, zich vorige week tot kampioen van de Jupiler League kroonde. Mogelijk wordt Flemming, die bij Ajax in het bezit is van een doorlopend contract tot medio 2019, deze week nog gepresenteerd in Zwolle.

Hamer

Naast de transfer van Flemming werkt PEC nog aan de komst van Excelsior-spits Mike van Duinen en Gustavo Hamer, die door Feyenoord wordt verhuurd aan FC Dordrecht. 

  1. Elso Brito in STIFTEN: regenachtig Nederland in plaats van Afrikaanse zon, maar terugkeer bij oude liefde
    VIDEO

    Brito in STIFTEN: regenach­tig Nederland in plaats van Afrikaanse zon, maar terugkeer bij oude liefde

    Elso Brito had de wedstrijd tegen Telstar van zondag rood omcirkeld in zijn agenda. Zijn oude club heeft een bijzonder plekje in het voetbalhart, al had hij de uitbeurt met Go Ahead Eagles in Velsen-Zuid graag ingeruild voor een stek in de nationale ploeg van Kaapverdië. ,,Uitkomen voor je land is een van de mooiste dingen die er voor een voetballer zijn’’, zegt Brito in Stentors videorubriek Stiften.