Amsterdammer Michel van Oostrum, nu trainer van Batavia'90 en komend seizoen actief bij Unitas, maakte namens PEC Zwolle twee treffers bij de laatste eredivisiezege in eigen huis, in 1988.
Volledig scherm
PREMIUM
Amsterdammer Michel van Oostrum, nu trainer van Batavia'90 en komend seizoen actief bij Unitas, maakte namens PEC Zwolle twee treffers bij de laatste eredivisiezege in eigen huis, in 1988. © Orange Pictures/Raymond Smit

Ajax thuis is nooit eenvoudig voor PEC Zwolle, de laatste zege dateert uit de vorige eeuw

Ajax, dat is de minst favoriete thuiswedstrijd voor PEC Zwolle. De laatste overwinning tegen de formatie uit Amsterdam dateert immers uit de grijze oudheid.

 1. PEC Zwolle krijgt weer het deksel op de neus in blessuretijd, wrede nederlaag tegen Vitesse

  PEC Zwolle krijgt weer het deksel op de neus in blessure­tijd, wrede nederlaag tegen Vitesse

  Wat mag er verwacht worden van een uitgekleed elftal, waar de helft van de selectiespelers is weggevallen. PEC Zwolle speelde tegen Vitesse met ‘das letzte Aufgebot’, zoals dat heet. De tien afwezigen kregen halverwege de eerste helft ook nog eens gezelschap van Dean Huiberts, die met een bovenbeenblessure vervangen moest worden. Tot in de blessuretijd had de gehavende ploeg zicht op een gelijkspel, toen ging het - niet voor het eerst - mis: 2-1.
 1. Grosjean na pole bij Indycar: 'De auto was geweldig!'
  Play

  Grosjean na pole bij Indycar: 'De auto was geweldig!'

 2. NAC-supporters verstoren nacht van opponent FC Volendam
  Play

  NAC-supporters verstoren nacht van opponent FC Volendam