Volledig scherm
PREMIUM
Rick Dekker keert na zijn reserverol de voorbije maanden tegen provinciegenoot Twente hoogstwaarschijnlijk terug in de basis bij PEC Zwolle. ,,We moeten zorgen dat we minder fouten maken", aldus coach John Stegeman vrijdag. © ANP Sport

Analyse: de gatenkaas bij PEC Zwolle als het nieuwe realisme

John Stegeman gaat met dezelfde doelman maar met meer realisme de gatenkaas bij PEC Zwolle te lijf. Dat wordt hoog tijd, want na liefst twaalf duels met tegengoals en achterstanden staat in de derby tegen FC Twente morgen aansluiting met de middenmoot op het spel.

Hoe realisme eruit ziet? Nou, in het geval van Stegeman is Rick Dekker daar vooralsnog de personificatie van. Een stofzuiger en niet een aanvallender ingestelde speler als Thomas Bruns of Iliass Bel Hassani erbij op het middenrif om in Enschede eens niet gigantische ruimtes en kansen weg te geven.

Daarmee gaat PEC-trainer Stegeman min of meer overstag, erkende hij zelf ook gisteren. ,,We moeten zorgen dat we minder fouten maken. Dat zijn er teveel die afgestraft worden. Misschien moet ik realistischer zijn en accenten leggen op de organisatie en meer denken zonder bal.”

Quote

Misschien moet ik realisti­scher zijn en accenten leggen op de organisa­tie en meer denken zonder bal.

Trainer John Stegeman over de defensieve malaise bij PEC Zwolle