Volledig scherm
Christiaan Bax. © Pro Shots

Arbiter Bax fluit PEC Zwolle - Vitesse

De afsluiter van het eredivisieweekeinde, de wedstrijd tussen PEC Zwolle en Vitesse, staat zondag onder leiding van scheidsrechter Christiaan Bax.

PEC Zwolle en Vitesse treffen elkaar zondagmiddag om 16.45 uur in het Mac3Park Stadion. Arbiter Bax hanteert de fluit, hij krijgt assistentie van de heren Hubers, Strijker en Nagtegaal. Marin Pérez fungeert als videoscheidsrechter.

PEC Zwolle heeft na vier wedstrijden in de eredivisie drie punten. De ploeg van coach John van 't Schip won het laatste competitieduel: 0-1 bij FC Groningen.

  1. Zoenoffer voor supporters PEC Zwolle: busrit en catering op kosten van Ajax

    Zoenoffer voor supporters PEC Zwolle: busrit en catering op kosten van Ajax

    Supporters van PEC Zwolle worden door de directie van Ajax getrakteerd op een gratis busreis met catering. Deze geste is bedoeld als genoegdoening voor de verplaatsing van de wedstrijd Ajax - PEC Zwolle naar woensdag 13 maart. ,,Het is niet meer dan een pleister op de wonde’’, verzucht Freddy Eikelboom, voorzitter van de Supportersclub PEC Zwolle. ,,Wij zien liever dat de oorspronkelijke wedstrijddatum wordt hersteld.’’
  2. Jaap Stam vindt verplaatsing Ajax-PEC belachelijk: Topclub moet dit gemakkelijk kunnen bolwerken

    Jaap Stam vindt verplaat­sing Ajax-PEC belache­lijk: Topclub moet dit gemakke­lijk kunnen bolwerken

    Jaap Stam vindt dat de KNVB een belachelijk besluit heeft genomen met de verplaatsing van het eredivisieduel tussen Ajax en PEC Zwolle naar woensdag 13 maart, waardoor zijn selectie in een week tijd drie wedstrijden voor de kiezen krijgt. ,,Dat wij ons goed moeten kunnen voorbereiden, gaat iedereen aan voorbij. Een topclub als Ajax heeft het budget om hier rekening mee te houden.”