Volledig scherm
Dean Huiberts zet AZ’er Teun Koopmeiners met een tackle van de bal. © BSR Agency
0
EINDE
3
  • Myron Boadu 15'
  • Oussama Idrissi 42' 65'

Arne Slot en AZ duwen PEC Zwolle onder de degradatiestreep

liveNa de nederlaag tegen het AZ van oude bekende Arne Slot is PEC Zwolle weer in de degradatiezone van de eredivisie beland: 0-3.

Omdat directe concurrent VVV-Venlo thuis afrekende met FC Emmen (2-0), passeerden de Limburgers PEC op de ranglijst. Dat maakt de wedstrijd van volgende week, als de Zwollenaren naar stadion De Koel afreizen, extra cruciaal. VVV, dat dit seizoen al afscheid nam van hoofdcoach Robert Maaskant, heeft nu twee punten meer.

Patronen

Of PEC dat zaterdagavond had kunnen voorkomen? In zijn wekelijkse perspraatje voor de wedstrijd wees trainer John Stegeman op de thuisduels met PSV en Ajax en de recente uitwedstrijd tegen Feyenoord. In delen speelde PEC heel behoorlijk mee met de topclubs, dus waarom niet tegen AZ? Tegen de Alkmaarders was het spel eveneens niet slecht. Zo nu en dan waren er zelfs aanvallende patronen zichtbaar, ook geen vanzelfsprekendheid dit seizoen. Inclusief kansen. Maar het ontzettend makkelijk weggeven van goals blijft het manco van dit PEC.

Kijk alleen al die 0-2 van AZ, vlak voor rust. De spelers van Stegeman lagen te slapen bij een hoekschop tegen, waarna Oussama Idrissi de bal in alle kalmte richting de hoek kon sturen. En zo ging PEC rusten met een 0-2 achterstand, na een eerdere goal van topschutter Myron Boadu. De AZ-spits scoorde loepzuiver nadat Gustavo Hamer op ongelukkige wijze een sliding zag mislukken (0-1).

Cruciale pot 

De Zwolse hoop op een goed resultaat tegen AZ - en het behoud van de vijftiende plaats - verdween toen Idrissi na dik een uur spelen ook voor de 0-3 tekende. Daarom is PEC onder de degradatiestreep terechtgekomen en staat de Zwolse eredivisionist niet voor het eerst dit seizoen voor een cruciale pot, uit bij VVV.

PEC Zwolle-AZ 0-3 (0-2). 15. Boadu 0-1, 43. Idrissi 0-2, 65. Idrissi.

Opstelling: Zetterer; Hamer, Lachman, Lam (73. Kersten), Van Wermeskerken; Dekker, Clement, Huiberts (82. Bruns); Van Crooij, Thy, Johnsen (70. Van Duinen).