Gustavo Hamer in actie tegen RKC Waalwijk, vorige week zaterdag (0-0).
Volledig scherm
Gustavo Hamer in actie tegen RKC Waalwijk, vorige week zaterdag (0-0). © BSR Agency

Assistkoning Hamer kan tegen Feyenoord het totaal van Ehizibue en Namli evenaren

Gustavo Hamer was dit seizoen al goed voor zes assists in het shirt van PEC Zwolle. Dat is bijna net zoveel als twee van zijn oud-teamgenoten vorig seizoen in totaal bereikten.

In het seizoen 2018-2019 kwamen Kingsley Ehizibue en Younes Namli allebei tot zeven assists in de eredivisie. Beide voetballers spelen inmiddels niet meer in Zwolle, maar zijn een buitenlands avontuur aangegaan.

Hamer kan Ehizibue en Namli zondagmiddag tegen Feyenoord evenaren of zelfs voorbijstreven door één of meerdere beslissende voorzetten te geven. Dat doet de rechtsback dan tegen zijn oude club, waarvoor hij twee eredivisieduels speelde. Uit bij Ajax (2-1 nederlaag) en thuis tegen Go Ahead Eagles (8-0 overwinning).

Sowieso weet Hamer aanvallend zijn weg aardig te vinden in 2020. De kleine voetballer creëerde al elf kansen voor zijn ploeg, net zo veel als Feyenoorder Steven Berghuis. Slechts twee spelers in de eredivisie deden dat beter: Sergio Peña (FC Emmen, 13) en Joey Veerman (SC Heerenveen, 12).

  1. Bungalowketen en hoofdsponsor PEC Zwolle Molecaten uit Hattem vreest ondergang: ‘Ons bedrijf staat in brand’
    PREMIUM

    Bungalowke­ten en hoofdspon­sor PEC Zwolle Molecaten uit Hattem vreest ondergang: ‘Ons bedrijf staat in brand’

    Het voortbestaan van vakantieparkenketen Molecaten hangt aan een zijden draadje. Directeur Luke Slager stelt in een brandbrief dat alleen een barmhartige houding van het kabinet het Hattemse familiebedrijf, dat tevens als hoofdsponsor van PEC Zwolle fungeert, van de ondergang kan redden. ,,Praat met ons en kom alstublieft met snelle en kordate steunmaatregelen.”