Volledig scherm
Pelle Clement loopt naar Thomas Lam om hem te bedanken voor zijn pass bij de 0-2. © BSR Agency

Autoritjes van Clement en Lam sorteren effect in Venlo: prachtpass en doelpunt

Ook Pelle Clement genoot zichtbaar van de pass die Thomas Lam zaterdagavond na 24 minuten spelen gaf. Die bal van achteruit bracht de aanvoerder van PEC Zwolle in staat om de 0-2 te maken tegen VVV-Venlo.

,,Thomas en ik rijden vaak stukjes samen van en naar de club en dan hebben we het weleens over dit soort situaties”, glunderde middenvelder Clement, die met PEC een cruciale overwinning boekte in De Koel (1-2). De pass van Lam was perfect op maat, waarna de diepgaande Clement alleen nog maar zijn voet tegen de bal hoefde te zetten.

PEC speelde een zorgeloze eerste helft in Venlo, kwam vroeg op 0-2, maar verzuimde de score daarna uit te breiden. Daardoor kwam VVV terug in de wedstrijd en werd het nog een spannende slotfase. Onnodig, meende Clement. ,,We hebben meer dan genoeg kansen gehad, ja. Dat we die niet maakten, was vanavond het grootste kritiekpunt.”

Het was niet de enige fraaie treffer van de Zwollenaren, vond ook Clement. ,,Als je ziet hoe Kenny (Kenneth Paal, red.) die bal erin schiet...” Paal speelde verrassend in plaats van Sai van Wermeskerken, die op de bank begon. Clement kon wel begrip opbrengen voor de beslissing van trainer John Stegeman. ,,Zo’n jongen hoort te spelen bij ons.”