Volledig scherm
Ajax-speler Dennis Johnsen (21) is op weg naar PEC Zwolle. © BSR Agency

Bedrijvig PEC Zwolle dichtbij aantrekken Ajax-vleugelspits Dennis Johnsen

Naast Iliass Bel Hassani gaat PEC Zwolle ook Dennis Johnsen hoogstwaarschijnlijk spoedig verwelkomen. De verwachting is dat de 21-jarige vleugelspits - met een optie tot koop - zal worden gehuurd van Ajax.

PEC bereikte eerder een principe-akkoord met Ajax, waarna het Johnsen zelf nog volledig moest overtuigen om voor een overstap naar Zwolle te kiezen. Daar kwam lange tijd weinig vaart in doordat de Noor het trainingskamp van de landskampioen in De Lutte niet mocht verlaten.

Inmiddels nadert PEC ook een deal met de vleugelaanvaller, die in door Ajax werd weggehaald bij Heerenveen. Het afgelopen half jaar werd de getalenteerde Johnsen voor een half jaar gestald in Friesland, waar vervolgens geen gebruik werd gemaakt van de optie tot koop in zijn contract.

  1. Reza Ghoochannejhad scoort vier keer voor PEC en maakt gehakt van RKC

    Reza Ghoochanne­j­had scoort vier keer voor PEC en maakt gehakt van RKC

    Niet Clint Leemans, maar Reza Ghoochannejhad loopt zondagmiddag met de grootste glimlach van het veld na PEC Zwolle-RKC Waalwijk. De nieuwe spits van de Overijsselse eredivisionist kent een groots debuut met een dikke zege en vier doelpunten (6-2). Bovendien beëindigt PEC een zeer bewogen week positief, waarin trainer John Stegeman met zijn auto-ongeluk negatief in het nieuws kwam en nu weer reden heeft tot juichen.