Volledig scherm
Iliass Bel Hassani speelt de komende twee seizoen voor PEC Zwolle, dat ook Dennis Johnsen - op huurbasis - gaat verwelkomen. © BSR AGENCY / SOCCRATES

Bel Hassani doorstaat keuring in Zwolle; PEC heeft ook Ajacied Johnsen beet

Iliass Bel Hassani wordt definitief speler van PEC Zwolle. De spelmaker gaat voor twee jaar tekenen nu hij maandag de medische keuring heeft doorstaan bij de eredivisionist, die ook met Ajax en vleugelspits Dennis Johnsen een akkoord heeft bereikt.

De gewenste creatieve versterkingen zetten spoedig hun krabbel bij PEC. Sterker nog, Bel Hassani (26) maakte maandagmorgen al kennis met zijn nieuwe teamgenoten in het stadion. De bij AZ overbodig geworden linkspoot doorstond vervolgens de medische testen in het Isala-ziekenhuis in Zwolle.

Daar zal ook de 21-jarige Johnsen zich snel melden. PEC heeft met Ajax en met de Noorse vleugelspits een definitief akkoord bereikt over een huurovereenkomst. Naar verluidt wordt daar nog een optie tot koop in opgenomen. De linksbuiten werd het voorbije seizoen uitgeleend aan Heerenveen, dat hem in 2017 aan Ajax verkocht.

  1. Keeperstrainer Diederik Boer in Stiften: ‘Elftal coachen? Ik hoef de zeurende kinderen en ouders er niet bij’
    VIDEO

    Keepers­trai­ner Diederik Boer in Stiften: ‘Elftal coachen? Ik hoef de zeurende kinderen en ouders er niet bij’

    Als het aan Diederik Boer (39) ligt, wordt hij op den duur de keeperstrainer van PEC. Dat stelt het clubicoon in Stiften. In de videorubriek van de Stentor gaat de oud-doelman in op zijn nieuwe functie, de aanhoudende sportieve malaise in Zwolle en zijn vrije rol bij Flevo Boys 4. ,,Ik heb ze 20 jaar om mijn oren zien vliegen. Dat mag nu wel eens andersom zijn.”