Volledig scherm
Yuta Nakayama. © BSR Agency

Belangrijke zege Jong PEC Zwolle; uitvallen van Nakayama is smetje

Een must win, anders kon het duel van Jong PEC Zwolle met Heracles Almelo niet genoemd worden. Het werd 3-1 voor de thuisploeg, en dus blijft de ploeg van trainer Mark Looms een belangrijke kandidaat voor het ticket voor de derde divisie. Minpunt: het uitvallen van Yuta Nakayama.

Met nog ruim een kwartier op de klok ging de Japanse verdediger er ineens bij zitten. Hij voelde aan zijn hamstring, verder spelen was niet mogelijk. Later deze week wordt meer bekend over de ernst van de blessure. Het is een tegenvaller voor PEC Zwolle, dat zondag tegen Willem II ook Thomas Lam in de ziekenboeg zag belanden.

De zege kwam na de wissel van Nakayama niet meer in gevaar. Eigenlijk was dat geen moment het geval. Via Stanley Elbers en Clint Leemans stond PEC Zwolle halverwege met 2-0 voor. Na rust maakte Destan Bajselmani er op fraaie wijze zelfs nog 3-0 van. Joey Konings deed nog wel wat terug, maar Heracles maakte geen moment aanspraak op een goed resultaat.

Jong PEC wipt dankzij de zege over Jong Heracles heen op de ranglijst en staat nu vierde. FC Twente, FC Emmen en NEC staan daar nog boven, maar die ploegen hebben een of twee duels meer gespeeld dan de Zwollenaren. De twee laatstgenoemde teams treft PEC bovendien nog in de competitie. De reserves van Feyenoord komen begin mei op bezoek. ,,We willen heel graag als eerste eindigen en naar de derde divisie. Er komen dus nog mooie potjes aan”, zei trainer Looms. ,,De intentie en energie iedereen richting het einde van de competitie, ook die van de spelers van het eerste elftal die met ons meedoen, is echt een compliment waard.”

Opstelling: Bouzanis, Bajselmani, Doué, Nakayama (77. De Bert), Koppers, Van den Belt (90+2. Koorman), Leemans, Dekker, Elbers, Flemming, Reijnders (61. Kaptein).