Thomas Lam maakte maandagavond na ruim een half jaar zijn rentree bij Jong PEC Zwolle, dat in de slotfase langszij kwam bij de reserves van FC Emmen.
Volledig scherm
Thomas Lam maakte maandagavond na ruim een half jaar zijn rentree bij Jong PEC Zwolle, dat in de slotfase langszij kwam bij de reserves van FC Emmen. © BSR AGENCY / SOCCRATES

Beloften PEC Zwolle knokken zich in de slotfase terug bij rentree Lam

videoThomas Lam heeft maandagavond zijn rentree gemaakt bij de beloften van PEC Zwolle. De Finse verdediger, die door een gebroken middenvoetsbeentje een half jaar uit de running was, speelde een halve wedstrijd tegen Jong FC Emmen (3-3).

Op 14 april brak Lam in Tilburg tegen Willem II zijn middenvoetsbeentje en sindsdien kwam de mandekker niet meer in actie. Wel trainde hij al geruime tijd voluit mee met de hoofdmacht. Omdat zijn revalidatie langer duurde dan verwacht, speelde hij dit seizoen nog geen minuut. Maandag, thuis tegen de beloften, kwam Lam voor het eerst weer in actie.

Lam speelde alleen de eerste helft en ging douchen bij een 1-2 achterstand. Jong PEC Zwolle, dat in tegenstelling tot FC Emmen koos voor talenten in plaats van reserves uit het eerste elftal, sleepte in de slotfase nog een punt uit het vuur na late treffers van Jarno Westerman (2-3) en Dean Huiberts (3-3).

Trainer Mark Looms was blij met de veerkracht van zijn ploeg. ,,Want we hebben ook wedstrijden gespeeld waarin we de kop lieten hangen na een achterstand. We speelden tegen een ploeg met veel spelers uit het eerste elftal die fysiek sterker zijn. Tegen dat soort teams willen wij uitgedaagd worden.”

Jong PEC Zwolle-Jong FC Emmen 3-3 (1-2). 24. Marinus 0-1, 27. Caciano 0-2, 36. Koorman 1-2, 71. Quispel 1-3, 84. Westerman 2-3, 89. Huiberts 3-3.