Eliano Reijnders (l) kon maandag met zijn treffer een grote oefennederlaag voor Jong PEC Zwolle tegen tweededivisionist HHC Hardenberg niet voorkomen: 2-5.
Volledig scherm
Eliano Reijnders (l) kon maandag met zijn treffer een grote oefennederlaag voor Jong PEC Zwolle tegen tweededivisionist HHC Hardenberg niet voorkomen: 2-5. © Orange Pictures/Raymond Smit

Beloften PEC Zwolle slikken vijf goals tegen HHC en oefenen ook tegen Jong NEC

Jong PEC heeft een fikse nederlaag geleden tegen HHC Hardenberg (2-5). De Zwolse beloften krijgen deze maand in Jong NEC nog een oefenpartner voor de kiezen.

De vriendschappelijke wedstrijd tegen de tweededivisionist verliep voor Jong PEC zeer teleurstellend. Was het HHC een jaar geleden in een spektakelstuk nog de baas (4-5), daar moesten de beloften maandagavond in een doelpuntrijk oefenduel buigen voor de amateurclub. 

Halverwege keek PEC tegen een 1-3 achterstand aan. Een comeback zoals in het competitieduel met Jong FC Emmen (3-3) twee weken geleden zat er vervolgens niet in. HHC won met 2-5. Job Kremer (eigen doelpunt) en Eliano Reijnders namen de Zwolse treffers voor hun rekening.

Jong PEC heeft door de relatieve kleine groep A van de beloftencompetitie (11 clubs) waarin het is ingedeeld niet wekelijks verplichtingen. Daardoor plant de club met regelmaat een oefenduel in. Zo wordt over twee weken weer een vriendschappelijke wedstrijd afgewerkt. Dan is Jong NEC de tegenstander.

 1. PEC Zwolle bespaart 2,5 ton met korten op salarissen: Geen scheve gezichten en transferuitgaven misplaatst
  PREMIUM
  SOCIAAL AKKOORD

  PEC Zwolle bespaart 2,5 ton met korten op salarissen: Geen scheve gezichten en transfer­uit­ga­ven misplaatst

  Met de tijdelijk verlaagde salarissen van selectie, staf en kantoorpersoneel bespaart PEC Zwolle tot 2021 zo'n 2,5 ton. Technisch manager Mike Willems noemt het unanieme akkoord ‘heel waardevol’, terwijl spelmaker Pelle Clement de geste en het niet betalen van transfersommen als logisch ziet. ,,Het is niet de bedoeling dat we hiermee de komst van concurrenten financieren.”
 2. Ook spelers en staf PEC Zwolle leveren salaris in
  'unaniem besloten'

  Ook spelers en staf PEC Zwolle leveren salaris in: 'Ontzettend belangrijk voor onze club'

  In navolging van onder meer PSV, Sparta Rotterdam, Heracles Almelo, FC Groningen, VVV-Venlo en FC Twente heeft ook PEC Zwolle een akkoord bereikt met de spelers over salarisverlaging. Niet alleen de spelers leveren geld in, ook de technische staf en het kantoorpersoneel. De eredivisieclub uit Overijssel volgt de aanbevelingen uit het pakket aan noodmaatregelen waar de belangenorganisaties voor werkgevers en werknemers uit de voetballerij onlangs een akkoord over sloten.