Mark Looms, beloftentrainer van PEC, neemt het dinsdagavond om 19.30 uur met zijn ploeg op tegen tweededivisionist HHC Hardenberg. Het oefenduel wordt gespeeld in Zwolle.
Volledig scherm
Mark Looms, beloftentrainer van PEC, neemt het dinsdagavond om 19.30 uur met zijn ploeg op tegen tweededivisionist HHC Hardenberg. Het oefenduel wordt gespeeld in Zwolle. © BSR Agency

Beloften PEC Zwolle sparren met tweededivisionist HHC Hardenberg

Jong PEC Zwolle traint dinsdagavond aan tegen HHC. Het oefenduel met de Hardenbergse tweededivisionist vindt om 19.30 uur plaats in het stadion van de eredivisionist.

De beloften van PEC Zwolle hebben deze week geen competitieverplichtingen. Daardoor is een oefenduel ingelast. Zoals wel vaker de afgelopen jaren heeft de club een hoog spelende amateurclub bereid gevonden om in de ‘vrije week’ mee te sparren. Zo oefende PEC eerder dit seizoen al tegen hoofdklasser Flevo Boys. 

Een vriendschappelijke wedstrijd tegen HHC is ook niet nieuw. Een jaar geleden leverde dezelfde ontmoeting in Hardenberg 9 doelpunten en een 4-5 overwinning voor het tweede elftal van PEC op. 

 1. PEC Zwolle bespaart 2,5 ton met korten op salarissen: Geen scheve gezichten en transferuitgaven misplaatst
  PREMIUM
  SOCIAAL AKKOORD

  PEC Zwolle bespaart 2,5 ton met korten op salarissen: Geen scheve gezichten en transfer­uit­ga­ven misplaatst

  Met de tijdelijk verlaagde salarissen van selectie, staf en kantoorpersoneel bespaart PEC Zwolle tot 2021 zo'n 2,5 ton. Technisch manager Mike Willems noemt het unanieme akkoord ‘heel waardevol’, terwijl spelmaker Pelle Clement de geste en het niet betalen van transfersommen als logisch ziet. ,,Het is niet de bedoeling dat we hiermee de komst van concurrenten financieren.”
 2. Ook spelers en staf PEC Zwolle leveren salaris in
  'unaniem besloten'

  Ook spelers en staf PEC Zwolle leveren salaris in: 'Ontzettend belangrijk voor onze club'

  In navolging van onder meer PSV, Sparta Rotterdam, Heracles Almelo, FC Groningen, VVV-Venlo en FC Twente heeft ook PEC Zwolle een akkoord bereikt met de spelers over salarisverlaging. Niet alleen de spelers leveren geld in, ook de technische staf en het kantoorpersoneel. De eredivisieclub uit Overijssel volgt de aanbevelingen uit het pakket aan noodmaatregelen waar de belangenorganisaties voor werkgevers en werknemers uit de voetballerij onlangs een akkoord over sloten.