Volledig scherm
Rogier Benschop (links). © Pro Shots

Benschop en Schet keren niet meer terug bij PEC Zwolle

PEC Zwolle heeft in de winterstop afscheid genomen van Rogier Benschop en Jaïro Schet. Beide spelers kwamen uit in de beloftenploeg van de eredivisionist.

Benschop kreeg de afgelopen twee zomerse voorbereidingen de kans zich te laten zien bij de hoofdmacht van PEC Zwolle, maar een doorbraak zat er nooit in. Wel maakte de aanvaller zijn debuut in de eredivisie, op 22 december 2017 tegen ADO Den Haag. Bij Almere City FC, uitkomend in de eerste divisie, hoopt Benschop op meer perspectief. 

Ook vleugelaanvaller Schet zoekt zijn heil elders. De jonge voetballer is sinds het begin van dit kalenderjaar op proef bij FC Den Bosch. Hij maakte zijn debuut niet in PEC Zwolle 1. Technisch directeur Gerard Nijkamp bevestigt dat beide spelers niet meer terugkeren naar Zwolle, ook niet als de avonturen in Almere en Den Bosch op niets uitlopen.

  1. Reza Ghoochannejhad scoort vier keer voor PEC en maakt gehakt van RKC

    Reza Ghoochanne­j­had scoort vier keer voor PEC en maakt gehakt van RKC

    Niet Clint Leemans, maar Reza Ghoochannejhad loopt zondagmiddag met de grootste glimlach van het veld na PEC Zwolle-RKC Waalwijk. De nieuwe spits van de Overijsselse eredivisionist kent een groots debuut met een dikke zege en vier doelpunten (6-2). Bovendien beëindigt PEC een zeer bewogen week positief, waarin trainer John Stegeman met zijn auto-ongeluk negatief in het nieuws kwam en nu weer reden heeft tot juichen.